Едва четвърт час продължи изслушването на Иван Гешев в Страсбург.Обвинител номер

...
Едва четвърт час продължи изслушването на Иван Гешев в Страсбург.Обвинител номер
Коментари Харесай

Гешев обяснил в Страсбург, че срещу него има заговор, след като казал, че ще арестува Путин

Едва четвърт час продължи чуването на Иван Гешев в Страсбург.

Обвинител номер едно приказва пред мониторинговата група към комисията LIBE, макар настояването по-рано на Европейската национална партия и други евродепутати това да отпадне.

Официална информация за това какво тъкмо е приказвал Гешев пред евродепутатите няма. Според непотвърдена информация той е декларирал, че офанзивите против него почнали, откакто оповестил, че ще арестува съветския президент Путин на българска земя.

Гешев обяснил, че против него имало скрит план за свалянето му и бил оказван и политически напън върху самия него. Попитан за делото, станало известно като " Барселонагейт ", основният прокурор е декларирал, че няма нищо ново по случая, а всичко по следствието е предадено на българския парламент, съобщи bgonair.bg.

Именно поради чуването си в Страсбург основният прокурор напусна съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет през вчерашния ден, където по-късно и в негово неявяване кадровиците го отстраниха от поста, като гласоподаваха предварителното му освобождение, поради думите му за депутатите в Народното събрание -  " политически отпадък ".

" Ще изчакам решението на президента Радев по отношение на указа за моето премахване, ще изчакам решението на Конституционния съд и каквото имам да кажа, ще го кажа в България ", съобщи Гешев пред публицисти след края на съвещанието в Страсбург.

Очаква се Иван Гешев да бъде изслушан на съвещание на комисията правни въпроси в българския парламент, откакто той самият изиска това. Той изяви предпочитание да изложи информация по по съответни досъдебни производства, свързани с корупция по високите етажи на властта и търговия с въздействие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР